Portrettenparade

! – Nieuws – !

Door de zorgwekkende situatie omtrent het aantal COVID besmettingen en de lockdown die er het gevolg van is, is de gemeente Montfoort zeer terughoudend met het verlenen van een vergunning voor de Inside Out Group Action “Portrettenparade – Kleurrijke Ontmoetingen”. Heel begrijpelijk natuurlijk.
Maar daarom zien wij ons als organisatie wel genoodzaakt dit alternatief voor de carnavalsoptocht van 14 februari 2021 uit te stellen. We vinden dit ontzettend jammer, omdat we graag het gemis, dat vast en zeker gevoeld gaat worden op carnavalszondag, wilden verzachten. 
De termijn waarbinnen deelnemers zich met een foto kunnen aanmelden voor de Portrettenparade “Kleurrijke Ontmoetingen”, wordt daarmee wel automatisch verlengd tot 16 februari!

Dus…

Carnaval 2021

Hallo,

Wat leuk dat je mee doet aan de Inside Out Group Action “Kleurrijke Ontmoetingen”!

Oftewel het coronaproof alternatief voor de carnavalsoptocht 😊

Hiermee keren we Carnaval 2021 binnenstebuiten en maken we het onmógelijke mogelijk:

Een vrolijke en kleurrijke portrettenparade van jullie aanwezigheid
door de straten van Knopengein!

Wat?

Een lint van carnavaleske portretfoto’s in zwart-wit, 90×135 cm, die óp de weg worden geplakt volgens de route van de ‘gewone’ carnavalsoptocht.

Voor wie?

Iedere carnavalsliefhebber, van (piep)jong tot (stok)oud.

Waar?

De binnenstad van Knopengein.

Wanneer?

Het plan was om carnavalszondag 14 februari 2021 de foto’s op straat te plakken, helaas is dat door de huidige maatregelen niet mogelijk. Er wordt gekeken naar alternatieven die dit jaar uitvoerbaar zijn.

Kosten?

€ 7,50 voor kinderen tot en met 15 jaar.
€ 15,- voor 16 jaar en ouder.

Hoe?

Wanneer het je leuk lijkt om óók onderdeel te zijn van de portrettenparade, en dus met je carnavaleske hoofd op straat te liggen, kijk dan snel verder naar “Wat moet ik doen?”.

Wat moet ik doen?

 1. Zet een feestmuziekje op, haal je carnavalspak van zolder, leef je uit met schmink, hoofddeksels, serpentineslingers, enzovoort én oefen gekke blije bekken voor de spiegel.
 2. Neem selfies! Gewoon met je mobiel. Of laat iemand anders een foto van je maken. Het wordt een portretfoto, dus je hoofd: dáár gaat het om!
  LET OP: één persoon per foto dus… Én recht van voren. Je ogen móeten zichtbaar zijn, dus geen zonnebril of iets dergelijks.
 3. Zoek de leukste uit!
 4. Bedenk in een paar zinnen wat jij vooral gaat missen tijdens Carnaval 2021. Durf gerust persoonlijk te zijn.
  Dit komt straks, samen met de foto’s van het plakken, de portrettenparade zélf én het langzaam verweren, op onze eigen group action-pagina op de website van InsideOutProject!
 5. Ga naar het online opgaveformulier met de knop onderaan deze pagina om je op te geven en je foto te uploaden. Je kunt slechts één foto per opgaveformulier uploaden.
 6. Je ontvangt van ons zo snel mogelijk mail met een bevestiging en informatie over de betaling.

Voorlopig is de inschrijving nog open, je kunt je in ieder geval nog opgeven tot en met 16 februari.

Voorwaarden waar de foto aan moet voldoen.

We plakken jouw foto alleen op straat als deze aan onderstaande voorwaarden voldoet.

 • Als je een oudere foto stuurt, ben er dan 100% zeker van dat deze voldoet aan de voorwaarden hieronder. Het zou jammer zijn, als een foto hierdoor geweigerd wordt. Als je twijfelt, maak dan een nieuwe foto.
 • Het wordt een portretfoto, verticaal, dus hoofd (en schouders). Zie ook de voorbeelden op deze pagina.
 • Één persoon per foto.
 • Recht van voren.
 • Ogen zichtbaar. (dus geen zonnebrillen of maskers)
 • Ga helemaal los met schmink, boa’s, pruiken, hoedjes, enzovoort.
 • Laat je karakter en ’t plezier dat je beleeft aan carnaval spreken!
 • Kwaliteit van de de foto is minimaal 1MB (bij een resolutie van 100 pixels per inch) en scherp. Met een gemiddelde smartphone maak je al een foto die goed genoeg is. 
 • Let op! Upload geen foto die via Whatsapp, Messenger of andere sociale media kanalen, is verstuurd. Een foto die zo is verstuurd, wordt in kwaliteit verlaagd en wordt niet geaccepteerd.
 • Je kunt je ook opgeven met internet op je mobiel. Dat is handiger als je de foto daarmee gemaakt hebt.
 • De foto mag in kleur of zwart-wit aangeleverd worden.
 • De foto is betaald.
 • Voor deelnemers onder de 18 jaar is toestemming van ouder of verzorger vereist.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor een foto te weigeren.

Disclaimer

De organisatie doet haar uiterste best om de actie in het weekend van carnaval (14 februari 2021) uit te voeren. Mochten we, door bijvoorbeeld maatregelen vanwege de coronapandemie, ongunstige weersomstandigheden, of om andere redenen, moeten besluiten om de actie niet door te laten gaan, dan proberen we de actie op een later moment in het jaar – uiterlijk 31 december 2021 – uit te voeren. Mocht de activiteit helemaal niet door kunnen gaan in 2021, dan worden de portretten aan de betreffende deelnemers verstrekt.
AVG: De deelnemer verleent toestemming voor gebruik van de foto voor deze actie. De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor oneigenlijk gebruik van de portretten tijdens en na de activiteit. Na afloop van de activiteit wordt alle informatie uit de opgaveformulieren maximaal 6 maanden bewaard en daarna verwijderd.

Ter inspiratie, hieronder een aantal voorbeelden van foto’s die we graag zien:

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.