Op verhaal komen

Op zondagmiddag 17 en 31 Januari zou er vanuit  “Ontmoeten ráákt” een verhalencirkel ‘Op Verhaal Komen’ worden georganiseerd. Helaas zijn er te weinig aanmeldingen binnengekomen waarbij we denken dat de huidige lockdown daar niet positief aan heeft bijgedragen.

Minister President Rutte zei in zijn toespraak dat velen van ons tijdens de kerstvakantie terug gekeken zullen hebben op een heftig jaar, waarbij ieder van ons inmiddels zijn of haar eigen corona verhalen, verdrietige verhalen, ingrijpende verhalen maar ook mooie warme en hoopgevende verhalen zal hebben doorgemaakt. Verhalencirkels is volgens ons een goede manier om deze verhalen voor je zelf een plek te kunnen geven.

De nieuwe data (11 en 25 april 2021) zijn alsnog gecanceld. Binnenkort wordt besloten of er alsnog een nieuwe datum wordt gepland.

“Ontmoeten ráákt” organiseert op zondagmiddag 11 april 13:00 uur (digitaal) en zondagmiddag 25 april 13.00 uur een verhalencirkel ‘Op Verhaal Komen’. Er kunnen telkens acht tot tien personen deel nemen. Deelnemers moeten bij deelname rekenen op 3 á 4 uur tijdsbeslag.

Deze verhalencirkels bieden de mogelijkheid om onder begeleiding van Pauline Seebregts stil te staan bij (een stukje van) je eigen verhaal uit deze coronaperiode en samen te zoeken naar zin- en betekenisgeving. Pauline Seebregts biedt vanuit haar bedrijf Storywise o.a. begeleiding bij verhalencirkels als deze. Dit doet zij met warmte, humor en diepgang. Vanuit rust weet zij een veilig en helder kader te bieden.

“Ieder mens heeft zijn eigen verhaal, leeft een verhaal, vertelt verhalen! Verhalen vertellen waar we vandaan komen. Waar we naartoe gaan. Een verhaal brengt ons (tegen de achtergrond van liefde, angst, verdriet, falen) de zin van ons bestaan. En dat is een uitdaging: betekenis vinden in die soms ogenschijnlijk kleine en onbetekenende momenten tussen de grote gebeurtenissen. Een verhaal kan ons raken en een brug naar de ander slaan. Een brug naar waarachtige connectie, waarin we gekend worden en de ander leren begrijpen. Het persoonlijke blijkt ook universeel te zijn. Dat maakt verhalen juist zo krachtig!”

(bron: storytellingstudio)

Op de website van ‘Ontmoeten raakt!’ is een aantal boeiende postcasts (audio bestand als een luisterverhaal) van Pauline Seebregts te beluisteren van elk 8 minuten over deze verhalencirkels. https://www.ontmoetenraakt.nl/op-verhaal-komen/ Dit zijn voorbeelden van verhalen. Bij de ontmoetingen worden geen opnames gemaakt. Van te voren wordt afgesproken dat de verhalen vertrouwelijk zijn en binnen de deelnemers van die dag blijven.

Wanneer u geen ervaring heeft met digitale techniek als ZOOM kunt u ook een berichtje achterlaten bij het secretariaat, wij helpen u dan graag hierbij. Indien mogelijk organiseren we 25 april een fysieke ontmoeting waarbij we wel de dan geldende coronaregels hanteren.

Opgave via info@ontmoetenraakt.nl o.v.v. verhalencirkel en de voorkeursdatum. (11 of 25 april).

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.